Ajalooline traditsioon: Paide ja Anna.

Suuline traditsioon - Majanduslik seisukord - Toitumine - Seinapalu

Söök olnud väga vilets. Rukk[e]id saadud natukene, kartulaid olnud peremeestel väga vähe. Teolised varastanud neid läbi keldriaugu. Pastlanõel on pandud orgi otsa ja siis võetud sellega kartulaid (kartulivarguse teade on korduv). Lõunat pole tihti töölisile ligi pandud. Mõis on vaatanud, kellel on ja kellel ei ole. Kellel lõuna ligi olnud, sellelt on rohkem tööd nõutud kui neilt, kel ei ole olnud. Näiteks lõunaga tööline pidanud 20 kubu, lõunata 15 kubu hagu päevas tegema. See on olnud jutustaja varase mälestuse ajal.
EKLA, f 199, m 44, 121 (IV-I1) < Paide-Anna khk., Seinapalu k., Takkasaare t. - Hilda Kõrge < Jaan Valmsen (1930)